sâmbătă, 21 august 2010

Puterea culorilor


Cromoterapia, videcarea prin culoare


Cromoterapia este o metoda de videcare a unor afectiuni si ajuta la eliberarea energiilor negative prin folosirea culorilor. Fiecare persoana are o paleta cromatica pe care a ales-o in concordanta cu starea de spirit. Psihologii sustin ca de cele mai multe ori culorile hainelor arata cum suntem noi ca persoane, cum gandim. Totodata, ne influenteaza comportamentul, modul de a gandi, dar si anumite procese fiziologice. Persoanele care nu vor sa atraga atentia, in general persoanele introvertite se imbraca adesea in culori inchise, pe cand persoanele extrovertite, pline de viata aleg culorile contrastante. Anumite culori precum rosul aprins, rozul ne fac sa ne simtim mai increzatori si stapani pe situatie.

In general, persoanele aleg culorile involuntar, insa este bine ca atunci cand nu avem o stare de spirit favorabila sa nu accentuam aceasta stare. De cele mai multe ori, persoanele care au stari depresive sau au dureri fizice vor sa nu iasa in evidenta si aleg ca vestimentatie, hainele de culori inchise. Greseala apare in acest moment deoarece persoanele care sufera de anumite afectiuni au nevoie de incredere fapt pentru care este bine sa aleaga culorile calde precum rosu, galben, roz si chiar verde pentru ca aceasta culoare este cunoscuta prin puterea sa de a da incredere si speranta. Asadar, alegerea corecta a culorilor vestimentatiei poate ameliora atat starea de spirit, cat si problemele de sanatate.

Culoarea rosu reprezinta pasiunea si energia de care avem nevoie, portocaliul ne reda inspiratia, dar totodata folosirea acestei culori contribuie la eliberarea toxinelor blocate în colon, a emotiilor negative sau a traumelor si la sporirea sentimentelor de bucurie. Culoarea galben ne ajuta sa fim calmi, sa nu ne pripim in luarea deciziilor, ne ajuta sa eliberam senzatia de confuzie mentala, aduce sentimentul ca poti face fata oricarei situatii. Culoarea verde ne reda echilibrul, speranta si increderea, pe cand turcoazul si nuanta violet au cea mai mare putere de vindecare a organismului. Albastrul este un calmant pentru sistemul nervos, contribuie la o mai bună comunicare verbală şi creşte capacităţile paranormale. Albul reflecta emotiile celui cu care vorbim, iar negrul semnifica partea intunecata din noi insine. Este important ca atunci cand ne alegem o culoare pentru vestimentatie sa tinem cont de starile noastre interioare pentru a nu le accentua pe cele negative.

Ca si in vestimentatie, dieticienii considera ca, in fuctie de culoare, alimentele pot imbunatati digestia, pofta de mancare, dar si starea de spirit. Atunci cand mancam un aliment, organismul nostru absoarbe nu numai substantele nutritive, dar si culoarea alimentului respectiv. Pentru a avea o viata cat mai sanatoasa trebuie sa alegem alimentele care ne ofera o stare de spirit favorabila. Cele mai cautate alimente sunt acelea care ofera persoanelor un surplus de energie. Culoarea acestor alimente variaza de la galben, verde pana la maro. Zarzavaturile, legumele si fructele se incadreaza perfect in categoria alimentelor sanatoase pentru organism deoarece ofera acel surplus de energie de care avem nevoie in fiecare zi.


Conform studiilor se pare ca ne putem influenta succesul sau insuccesul doar prin hainele pe care le purtam… de fapt, prin culoarea hainelor pe care le purtam. Orice culoare transmite in subconstientul nostru o informatie ce genereaza anumite emotii. De exemplu, se spune ca daca porti roz, tot ce iti propui iti va iesi, dar pentru cei care sunt interesati in ce culori sa se imbrace atunci cand vor sa obtina ceva fie material, fie ca isi doresc sa atraga privirile, cred ca randurile de mai jos le vor fi de ajutor… Asteptam si pareri dupa
Daca nu credeti in puterea de manipulare a culorilor, iata ce spune pshilogul rus Ekaterina Repina si poate va vor convinge… “Multe persoane nu stiu care este puterea magica a culorilor. De fapt, este posibil chiar sa manipulezi constiinta unei persoane cu ajutorul anumitor culori. Efectele pe care culorile le au asupra locului de munca sunt destul de greu de descoperit, insa noi vom incerca sa clarificam in cele ce urmeaza influenta acestora asupra relatiilor dintre parteneri. Deoarece femeile tind sa se imbrace in nuante cit mai vii, vom prezenta unele secrete de care acestea s-ar putea folosi pentru a-si impresiona partenerii”.
Iata cateva culori de baza si ce se spune despre ele:
- Portocaliu: Este o culoare manipulatoare, care va face pe cel ce o poarta sa acapareze atentia celor din jur.
- Albastru, bleu sau roz deschis: Sunt indicate celor care au ramas singuri dupa o relatie si care sunt in cautare de noi relatii si deci vor sa impresioneze. Aceste culori vor face pe ceilalti sa te perceapa ca o persoana timida si supusa si deci vei insipira nevoie de atentie si protectie.
- Alb: Despre culoarea alba se pot spune mai multe. In primul rand o femeie imbracata in alb va atrage privirile ca un magnet al barbatilor, la fel cum ar fi imbracata intr-o superba rochie rosie. Albul este o culoare care simbolizeaza puritate, siguranta, curatenie. Din acesta cauza barbatii vor percepe femeia imbracata in alb ca o persoana intelegatoare, sensibila, placuta si dornica sa le satisfaca toate fanteziile sexuale.
- Roz: Culoarea roz simbolizeaza intimitate si dragoste. Se spune ca culoarea roz purtata de femei face ca barbatii sa se indragosteasca de ea si sa-si doreasca a avea o relatie de lunga durata cu aceasta. Deci, daca vrei sa te casatoresti nu trebuie decat sa-ti introduci in tinuta zilnica cate un accesoriu roz si partenerul tau va deveni mai romantic.
- Verde si galben: Aceste culori fac atat pe cei care le poarta, dar si pe cei carora le stau in preajma sa devina mai sentimentali, dar cu conditia ca aceste culori sa fie dintre cele mai deschise.
- Negrul: Negrul este o culoare ce reprezinta putere, dar in acelasi timp si magie. Cea mai sexy tinuta neagra este considerata o rochie lunga, de seara, cu spatele gol, care sa contrasteze cu pielea alba. De asemenea, foarte sexy sunt si manusile lungi negre, cat si ciorapii negri si fini, iar daca mai au si o dunga neagra, atunci tinuta este completa si cu siguranta barbatii isi vor imagina cele mai devoratoare scene sexy.
- Rosul: Am lasat aceasta culoare mai la urma, caci cu siguranta toata lumea stie ca rosul este numita si culoarea pasiunii si a dragostei inflacarate. Inima oricarui „print” tresalta la trecerea prin zona sa a unei femei imbracate in rosu. Se spune ca culoarea rosie transmite subconstientului impulsuri care trezeste dorintele sexuale si pasionale, ridica adrenalina. Iar un barbat cu aceste simturi trezite este in stare sa satisfaca orice dorinte partenerei, caci bineinteles doreste in primul rand sa si le satisfaca pe ale lui.
- Bej: Culoare bej este considerata o culoare neatragatoare. Se spune ca barbatii care vad o femei in bej nu au nici un fel de atractie fata de aceasta. Astfel, poti imbraca bej, dar neaparat sa-l combini cu alte culori din cele de mai sus, care vor anula efectul de non atractie a culoarei bej simplu.
Important inainte de toate, daca crezi in tine si daca porti cu drag o haina, atunci cu siguranta lucrurile bune iti vor iesi in cale, iar daca creezi si combinatia de culori potrivita, atunci succesul este pe aproape.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu