marți, 8 februarie 2011

Cele mai tari intamplari ciudate

1.In Wuppertal, Germania, un hot a pus ochii pe un Mercedes Transporter parcat in fata unui circ. L-a furat cu mare maiestrie insa nici prin gand nu-i trecea ca in dubita era un leu fioros. Acum, ca sa poti vinde sau folosi dubita asa cum se cuvine, trebuie sa dai leul afara, nu-i asa? Omul nostru se pare ca nu a reusit aceasta operatiune delicata si s-a vazut nevoit sa abandoneze masina...


2. Ei bine, iata alta la fel de buna. Un barbat in varsta de 35 de ani a fost gasit dormind in fata unui magazin din Perth, Australia. Avea in mana o unealta pentru spart incuietori, pe care din pacate pentru el nu a mai reusit sa o foloseasca. Politia l-a gasit si luand niste chei de la el, a ajuns la o masina unde erau multe medicamente furate dintr-o farmacie din apropiere. Ofiterul Samuel Dinnison a declarat: "Se pare ca a avut o noapte grea si, orice ar fi facut, acel lucru l-a adus in starea asta."


3. In Alaska e chiar frumos sa ai propriul tau avion cu ajutorul caruia sa ajungi intr-o zona minunata, tocmai buna pentru o partida de pescuit. Un om cu un avion 1958 Piper Cub de mici dimensiuni, pescuia linistit in deplina relaxare. Un urs grizzly urias avea insa alte intentii. Nu cu omul ci cu avionul construit din lemn, plastic si aluminiu. Mirosind avionul, ursul nu s-a putut abtine si l-a facut praf, rupandu-i rotile, fuzelajul si alte componente nu foarte importante. Omul a apelat cu incredere la radio, cerand doua roti, o bucata de celofan si multa banda izoliera.


4. Angelo Pericolo avea o sotie minunata, pe numele ei Bridget. Toate bune si frumoase, pana cand Bridget si-a scos verigheta si a pus-o intr-o cutie banala. Angelo nu a observat nimic in neregula si a aruncat cutia la gunoi. Baietii de la Parsippany, serviciul sanitar din New Jersey, au dus toate deseurile la groapa, asa cum e normal. Dupa ce s-au prins de toata intamplarea, cei doi Pericolo au plecat intr-o frumoasa excursie la gunoi. Seful de acolo s-a oferit sa ii ajute, razand in acelasi timp de ei, spunandu-le ca vor sa caute acul in carul cu fan. Trei muncitori au rascolit vreo zece tone de gunoi si, minune, au gasit verigheta...Acum putem linistiti sa folosim expresia "a cauta verigheta in groapa de gunoi"...


5. Cavalerii din Evul Mediu trebuiau sa ridice vizorul armurii lor pentru a se identifica atunci cand treceau pe langa rege. Acest obicei s-a pastrat si in epoca moderna sub forma salutului militar.


6. La apogeul puterii sale militare, Sparta avea 25.000 de cetateni si 500.000 de sclavi.


7. In 1892, Italia a ridicat varsta minima de casatorie a fetelor la 12 ani.


8. Cel mai scurt razboi la ora actuala s-a purtat intre Zanzibar si Marea Britanie in 1896. Zanzibar s-a predat dupa aproximativ 40 de minute.


9. Unul dintre cele mai bizare "razboaie" a fost cel din 1859 dintre Statele Unite si Marea Britanie care isi disputau insula San Juan. Pe fiecare jumatate a insulei se instalasera fermieri americani, dar si englezi si la un moment dat un porc apartinand partii britanice a trecut pe partea americana fiind impuscat de un fermier american pentru ca ii manca legumele.

In urma conflictului dintre cel care a tras si proprietarul porcului, amplificat si de relatiile nu foarte bune intre SUA si Marea Britanie, au fost chemate trupe, sub forma diviziei 9 Infanterie ce cuprindea peste 400 de oameni, pe partea americana si 2.140 de soldati si 5 nave de razboi pe partea engleza, pentru a supraveghea mai bine situatia.

In final partile implicate au fost oripilate de faptul ca iscau un razboi din asa motiv si au rezolvat pasnic situatia... de abia dupa 12 ani cand a fost implicat Kaiserul Wilhelm I ca terta parte favorizand pretentiile americane asupra insulei.


10. In Roma Antica un sclav ce fugea pentru a fi liber incalca legea pentru ca se fura pe sine insusi, el fiind proprietatea stapanului sau.


11. Regele Carol al VI-lea al Frantei, de asemenea cunoscut sub numele de Charles cel Nebun, suferea de iluzia ca era facut din sticla. El a avut chiar si bare de protectie din fier cusute in hainele lui sa-l impiedice sa se sparga daca ar fi cazut.


12. Locotenentul colonel Jack Churchill este singurul soldat britanic din al Doilea Razboi Mondial care a luptat folosindu-se exclusiv de sabii si arcuri de vanatoare


13. Cea mai mare infrangere a otomanilor din istorie a fost oferita de Stefan cel Mare in cadrul Bataliei de la Podul Inalt.


14. In 1962, scolile din Tanganyka au trebuit sa fie inchise din cauza unei epidemii a rasului care a durat 6 luni si a afectat mii de oameni. Daca asta e ciudat, in 1518, in Strasbourg, 400 de oameni au inceput sa danseze zile intregi fara oprire intr-un fenomen care a durat o luna de zile, majoritatea murind de oboseala si infarcturi.


15. Obiceiul de a da mana cu cineva a originat din necesitatea de a verifica daca cel care te acompania era inarmat. Cei ce erau stangaci erau priviti cu neincredere.


16. Symo Hayha denumit si "Moartea Alba" este in prezent lunetistul cu cele mai multe victime, atingand un total de 505. A reusit toate acestea in doar 100 de zile in timpul Razboiului de Iarna impotriva sovieticilor.


17. Nicolae Paulescu a inventat injectia cu insulina salvand practic viata a milioane de oameni.


18. La data de 15 august 1943, 35.000 de trupe americane si canadiene au debarcat pe malurile opuse ale insulei Kiska cucerite de japonezi, in speranta de a-i incercui. Au existat 21 de morti. Victimele ar fi fost intr-un numar mai mare daca japonezii nu ar fi plecat cu cateva zile mai devreme de pe insula si daca soldatii americani si canadieni nu s-ar fi confundat intre ei crezand ca sunt inamicul.


19. Habbakuk este numele unui portavion prototip din al Doilea Razboi Mondial facut dintr-un material special numit pykrete. Pykrete era o combinatie unica de gheata si lemn.


20. Premiul Nobel a rezultat dintr-o schimbare tarzie a testamentului lui Alfred Nobel, care nu a vrut sa fie tinut minte dupa moartea sa ca un propagator de violenta. El a inventat dinamita.


21. Adolf Hitler a fost ales "Omul Anului" de catre revista Time in 1938. Iosif Stalin a fost ales si el in anul urmator.


22. Empedocles era un filosof grec, cel mai bine cunoscut pentru teoria clasica a celor patru elemente si pentru faptul ca era ultimul 'cugetator' care isi scria ideile in forma lirica.

Conform legendei, Empedocles s-a aruncat in vulcanul activ de la muntele Ena din Sicilia, astfel incercand sa-i convinga pe invataceii sai ca trupul sau a disparut si ca intr-o zi se va intoarce ca zeu.

Din pacate pentru filosof, una dintre sandalele sale a ramas in urma si a fost descoperita de un discipol, asadar planul sau a fost dejucat.


23. Pyrrhus a fost un razboinic maret iar luptele de cucerire pe care le purta erau atat de epice incat poporul ii folosea numele pentru a face referire la bataliile incheiate cu succes - termenul folosit era "victorie pyrrica".
Vestea curajului lui Pyrrhus s-a extins astfel incat i s-a cerut sa apere Sparta, urmand sa fie rasplatit pe masura si sa preia tronul.
Razboinicul a subestimat insa puterea adversarilor si a pierdut controlul asupra unei regiuni spartane. Acesta a pornit spre Argos pentru a-l proteja insa cand a intrat in oras o batranica a aruncat o tigla de pe acoperisul casei si l-a lovit. In stare de inconstienta, Pyrrhus a fost ucis de un soldat care a profitat de ocazie.


24. In timpul bataliei Beth-zechariah, Eleazar a crezut ca l-a vazut pe regele Antiochus al V-lea (inamicul) calarind un elefant in apropiere. Acesta a crezut ca va infaptui un gest eroic ucigand elefantul si regele asadar s-a bagat sub abdomenul animalului si l-a intepat cu o sulita. Elefantul lovit mortal a cazut pe curajosul erou si l-a ucis pe loc. Ironic, nu era elefantul regelui.
Moartea lui Eleazar Maccabeus este amintita si in Vechiul Testament.


25. In timpul dezastruoasei domnii a lui Valerian I, imperiul de vest decazuse fara sanse de a redeveni ceea ce fusese candva. In 260 AD, Valerian a fost infrant la Batalia de la Edessa si a fost luat prizonier de catre regele persan Shapur I. Pentru a-l umili pe imparat, Shapur l-a folosit pe post de scaunel pentru picioare. Cand acesta s-a plictisit, a ordonat ca Valerian sa fie jupuit iar pielea lui sa fie impanata si asezata in unul dintre uriasele temple persane.


26. Membru al unei familii anglo-normande influente, Humphrey a murit in timpul Bataliei de la Boroughbridge.
Aflata pe un pod, armata pe care o conducea a fost lovita de arcasii inamicilor iar intr-un moment de neatentie, Humphrey a fost strapuns de un soldat cu o sulita. Sulita i-a trecut prin anus si a ajuns in intestine.


27. Edward al II-lea a fost regele Angliei pentru o perioada de 20 de ani si a deranjat nobilimea deoarece prefera cetateni cu o pozitie sociala joasa si avea numerosi prieteni "speciali" de sex masculin carora le facea cadouri scumpe si extravagante.
Dupa ce a abdicat si a fost intemnitat, Edward a fost ucis in timpul somnului la ordinul sotiei sale Isabella - dovezi in acest sens nu au fost gasite insa regina era suparata din cauza faptului ca barbatul sau avea o relatie apropiata cu unul dintre tinerii baieti de la curtea regala.
Intr-o noapte, Edward a fost imobilizat si in timp ce era sufocat cu ajutorul unei saltele, ucigasii sai i-au introdus o teava incinsa in anus, astfel incat a murit in urma arsurilor la nivelul intestinelor.


28. Imparatul Humayun a domnit in Afghanistan, Pakistan si in anumite regiuni din India. In afara de pasiunea pe care o avea pentru artele frumoase si astronomie, acesta mai era si extrem de religios, lucru care a condus la caderea sa - la propriu.
In timp ce cara un teanc de carti din biblioteca, Humayun a auzit chemarea la rugaciune - se practica la musulmani. Acesta a incercat sa ingenuncheze pentru a se ruga insa si-a prins un picior in pliurile robei sale. Aflat la capatul unor trepte, imparatul si-a pierdut echilibrul, a cazut pe spate si s-a rostogolit pana jos. Poate ar fi scapat daca nu s-ar fi lovit la cap de o piatra in momentul in care a ajuns jos.


29. Arthur Aston a fost toata viata un soldat profesionist, renumit pentru rolul important pe care l-a jucat in Razboiul Civil al Angliei. In anul 1644, Aston a cazut de pe cal iar in urma accidentului s-a ales cu un picior de lemn.
In anul 1649, oamenii lui Oliver Cromwell i-au invadat orasul in Asediul de la Drogheda iar acestia au primit ordin ca toata lumea sa fie executata.
Aston a vrut sa se predea insa soldatii care l-au capturat credeau ca ascunde aur in piciorul lui de lemn. Acestia i l-au smuls si au inceput sa-l loveasca pe barbat cu el, incercand sa il sparga. Din pacate, piciorul era facut din lemn masiv si l-a ucis pe soldat.


30. Julien Offray de La Mettrie a fost un doctor, filosof si potential fondator al stiintei cognitive. Barbatul de origine franceza considera ca placerile precum mancatul, sexul si joaca erau singurul scop real al vietii asadar a decis sa-si traiasca zilele pe baza acestui principiu.
Partea ironica: a murit dureros dupa ce a mancat prea multe trufe la un ospat dat in cinstea lui de catre un om pe care il vindecase.


31. Bando Mitsugoro al VII-lea a fost unul dintre cei mai de seama actori Kabuki ai Japoniei.
Intr-o zi, Bando s-a decis sa manance ficat de fogu, pretinzand ca este imun la el - acesta fiind extrem de toxic. Bucatarul care i-a pregatit masa a spus ca nu putut sa refuze cererea unui barbat atat de respectat. Desigur, Mitsugoro a murit in 7 ore.


32. In anul 74, imparatul roman Vespasian a ramas fara bani in urma unui razboi civil. Pentru a strange fonduri a creat primele toalete publice cu plata. Atunci cand fiul sau Titus l-a criticat pentru asta, Vespasian i-a adus in vedere ca banii nu au miros (pecunia non olet).


33. Banca Americii s-a numit initial Banca Italiei. A fost infiintata in 1904 de catre Amadeo Giannini, in folosul imigrantilor italieni. Dupa ce s-a unit in ani '20 cu "Banca Americii, Los Angeles", a devenit oficial "Banca Americii".


34. In 1838, generalul Antonio Lopez de Santa Anna, presedintele Mexicului, a ramas fara un picior, dupa ce glezna i-a fost distrusa de un obuz. Pentru membrul pierdut, Lopez a ordonat o inmormantare cu toate onorurile militare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu