vineri, 20 mai 2011

Albastra de Rusia



Este cunoscuta ca o pisica foarte blanda si afectuoasa iar ce o diferentiaza de celelalte rase de pisici este culoarea blanii – “albastru” cu reflexe argintii; parul este scurt.

Sunt pisici perfecte pentru persoanele foarte ocupate deoarece, cu toate ca sunt afectuoase si iubitoare, daca sunt lasate singure o perioada mai lunga de timp nu devin agitate sau nervoase si nici nu necesita ingrijiri speciale - doar taierea unghiilor si curatarea balanii sau perierea ei din cand in cand, pentru a fi lucioasa.

Cand adoptati un pui nu fiti dezamagiti daca este fricos sau daca nu este afectuos din primele zile, are nevoie de o perioada de acomodare. In general in primele zile in noul camin se va ascunde intr-un loc de unde sa aiba totusi o vizibilitate buna asupra a tot ce se intampla in jurul lui. Pentru a-l atrage trebuie sa-l pacaliti, asezati-va intr-un loc unde va poate vedea si incercati sa-l adementiti cu o jucarie pe care o trageti cu o sfoara dintr-o parte in alta. In timpul acestei operatiuni nu va uitati fix la el sau la jucarie, trebuie sa aiba impresia ca nu este vazut, in momentul in care se apropie puteti sa-l luati in brate sis a-l mangaiati, in scurt timp ii va trece teama si frica de dumneavoastra.



Daca nu vreti o pisica care sa va fie alaturi pentru o perioada lunga de timp atunci nu va luati o pisica Albastra de Rusia deoarece sunt pisici devotate stapanilor si nu le plac schimbarile, in schimb le place sa fie tratate ca un adevarat membru al familiei.
Sunt pisici inteligente si foarte agile, aveti grija insa cu spatiile foarte inguste in care pot intra, o sa fiti uimiti in ce locuri se poate ascunde o Albastra de Rusia.
Este o pisica careia nu-i place compania altor animale, deoarece isi simte locul din familie amenintat.

Originile

Originile acestei rase sunt incerte, se crede totusi ca sunt originare din insulele aflate in nordul Rusiei si au fost duse in restul Europei incepand cu cea de-a doua jumatate a secolului al XIX-lea de catre marinarii englezi. Din 1912 a fost recunoscuta oficial ca o categorie distincta din clasa pisicilor albastre.

Aspecte morfologice

O pisica Albastra de Rusia, pentru a se incadra in standardul impus de crescatorii de pisici, trebuie sa aiba in primul rand o conditie fizica foarte buna, muschii fermi si sa fie vioaie.
Capul are blana fina, potrivit ca marime, nici alungit si ascutit, nici mai scurt in lungime decat in latime iar botul este scurt (bont). Urechile sunt largi si late la baza si mai mult adancite decat ascutite, partea exerioara a urechii este acoperita de blana foarte subtire si scurta prin care se poate vedea pielea.
Ochii sunt asezati de-o parte si de alta a capului, fiind foarte mari in comparatie cu marimea capului.
Gatul este lung si subtire iar corpul este zvelt cu muschi fermi si bine dezvoltati. Are cinci degete la picioarele din fata si patru la cele din spate, coada este lunga, dar in proportie directa cu restul corpului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu